BUTIKKEN! KLIKK PÅ KATTA :-)

Meg er Martin og Meg slipper ny musikk med Aslag Haugen :-) 

Plata heter London Dry og første singel Looking For A Person

kan du høre her 

 

Aslag Haugen - vocals, acoustic guitar

Martin Hagfors - vocals, acoustic guitar

Susanne Sundfør - vocals

Nikolai Hængsle - bass, electric piano, synthesizer

Ola Øverby - drums

 

 

 

Teeth, tenner altså, er Tricky!!! 

Vi slipper snart enda et album, denne gangen som Mr. E (Erik) & Me (altså Meg :-)

New Orchestral Hits 4 Kids Vol. 2 !!!

Og her er første singel, Teeth Are Tricky

 

 

 

 

 

ISOPORSENG!! 

Vi har en ny singel ute i dag!!

 

  Hør den her :-)https://orcd.co/6xopxxq

Periskop digger sangboka! 

Les hele anmeldelsen her :-)

 

 

Meg og kammeraten min sin snydelige sangbok skaper glede og entusiasme med sin kreative layout. Tematikken spenner vidt. Sangene handler om store og små ting; alt fra fingre som forsvinner opp i neser og hvilken oppgang man bor i, til rotteplaneter og sjeldne skjell. Alle forteller de noe om det å være barn og se det lekne og barnlige i små og store ting. Boka er original i utformingen og gøyal å bla gjennom, og den har en leken tilnærming til musikk. Sangboken leker seg med ord og toner og forteller nye historier om kjente temaer, og den presenterer god musikk for både barn og voksne. Sangene har en melodiføring som er lett å synge med på, og musikken har gode arrangementer og klinger godt i øret. 

Dette er en såkalt lavterskelbok, inspirerende, leken og ikke vanskelig på noe vis.  Sangboka passer for den som liker å ha musikk på øret mens man blar i boka og synger med, eller for den som ønsker å spille selv. Den egner seg godt til bruk i barnehagen og til klassesang i skolen. Bokas repertoar passer også for skolekoret eller andre typer kor. Med andre ord: Alle kan synge boken. Meg og kammeraten min har gitt alle som vil en snydelig anledning til å ta i bruk stemmen sin og synge av full hals.

Meg og kammeraten min sin snydelige sangbok! 

Kjøp sangboka her hos Musikkforlaget!

Hør karaoke plata her :-)

Sangene er skrevet av Martin Hagfors og Erik Johannessen 

Tegningene er laget av Erlend Glosli Velvin - noen av de er tegnet sammen med Obin Hitraball III 

Noen tegninger er fra boka Ta det som en ferie! Og akkurat de er tegnet av Håkon Hoffart 

Dea Velvin Hoffart har også tegnet noen. Du kan også tegne der du vil! 

Noteskriving og noteoppsett av Erik Johannessen 

Playback-versjoner av sangene kan dere finne på Spotify, YouTube og der dere ellers hører på musikk. 

Boka kan bestilles her: Norsk musikkforlag

MIX med Meg og kammeraten min! 

MIX

Vi har laget en portal der du kan lære å mikse, lage din egen tekst, synge inn din egen stemme og lære tegnspråk! 

Her kan du mikse, trikse, fikse selv! 

Siden funker på ipad, telefon eller PC/Mac. 

Vi utvikler også en egen app som kommer snart :-)

 

6 av 6 i nettavisen!!! 

Noen gangers gjennomhøring overbeviste meg om at dette er noe av det best arrangerte og produserte stykke musikk rettet mot yngre årsklasser på lenge.

KORK og koret brukes forbilledlig

les anmeldelsen her

Nye takter skriver - Bedre kan det altså ikke bli! 

 

Duoen Meg og Kammeraten Min fortsetter å lage barnesanger som voksne like godt kan like. MEG OG KAMMERATEN MIN 5 «Sjeldne Skjell» 

 Barnemusikken fikk et nytt løft da Meg og Kammeraten min, Martin Hagfors og Erik Johannessen, spilte inn «Snydelig» for to år siden, også på engelsk som «New Orchestral Hits 4 Kids». Nå er de tilbake med et nytt album, i samme store format. Her er både Kringkastingsorkesteret, forrige ukes julestjerner fra Det Norske Jentekor, og et A-lag av musikere, med en hovedtyngde fra Jaga Jazzist. En av mine favorittplater fra det store året 1967 er Keith Wests «Excerpt From A Teenage Opera». Meg og Kammeraten Min kommer med den samme nære forbindelsen mellom psykedelisk pop og barnesanger. Knutsen og Ludvigsen og Syd Barrets Pink Floyd kan være andre referanser. Bedre kan det altså ikke bli. Sangene handler om livet i og ved vannet. For de eldre av oss kan dette også være som en tur tilbake til Ingebrigt Daviks Taremareby. Også en nostalgisk assosiasjon som vekker gode minner. For barna sangene er laget for vil disse referansene være meningsløse, forhåpentligvis uten å legge en demper på den musikalske fornøyelsen. Vi kan altså trygt oppfordre voksne som har sans for den mest sofistikerte popmusikken til å høre på disse barnesangene. Likevel hadde det være fint å høre hvordan det samme storslåtte opplegget fungerer med de mer dypsindige tankene som Martin Hagfors er kjent for som voksen artist.

Periskop liker Sjeldne skjell like mye som oss!! 

Albumet består i bunn og grunn av 12 klassiske, melodiske popsanger som er lekkert og lekent fremført. Den store styrken er at sangene er iørefallende og popsingel-korte. Men de er også snodige og har plass til det uventede. Sangene bygges ut underveis med nye lag som overrasker og pirrer nysgjerrigheten. I dette tilfellet fungerer definitivt ikke teorien less is more: Jo mer mangfold, jo flere og merkeligere strenger har Meg og kammeraten min å spille på.

Les hele anmeldelsen her 

Morgenbladet skriver!! 

en glitrende popplate for både store og små, uten ett eneste dødpunkt

Ser man bak det mest hysteriske underholdningsmaskineriet, finnes det riktignok supre kvalitetsutgivelser for barn, også i 2020. I en særstilling befinner Martin Hagfors og Erik Johannessen seg, under navnet Meg & Kammeraten min. Snydelig fra 2018 høynet standarden for hva en norsk barneplate kan og bør være, med orkestral hjelp fra Kringkastingsorkesteret og Det norske jentekoret. Denne uken slippes oppfølgeren, Sjeldne Skjell, med tydelige nikk til både André Bjerkes ordspillkunst og Knutsen & Ludvigsens ofte briljante musikalitet...

Meg & Kammeraten min viderefører denne arven, både med et viltert gjør-det-selv-etos og et stjernelag av norske musikere i ryggen. Resultatet er en glitrende popplate for både store og små, uten ett eneste dødpunkt. De tar lytterne på tøysete alvor, uansett sted i livet. Og nettopp her ligger barnemusikkens enorme styrke og viktighet. Det er musikk som vil romle rundt inni kranier og under hjerteklaffer så lenge man lever, gamle venner som vil definere ens personlighet og historie, gule ubåter som vil føre deg fra krybbe til grav. En slik musikk lages ikke med venstrehånden, med mindre du heter Paul McCartney. Denne helgen skal jeg, etter et visst press, se musikkfilmen Trolls World Tour. La oss se om den fester seg.

 

Stakkars stokkmaur!  

SISTE NYTT: 

KJENT KUNSTMALER I DRAMA PÅ HAVET! 

“Det er alt for lett å drukne” 

Den kjente kunstmaleren Leonard Stokkmaur ble berget i siste liten etter at han ble skylt til havs på en malerkost. 

Den dramatiske hendelsen skjedde i fjæra ved ferieparadiset Maura, 

der Leonard har sitt atelier. 

Kunstneren var i gang med et nytt vannmaleri, da han ble truffet av en bølge som trakk ham langt ut på havet. 

Stokkmaur, en kjent original i lokalmiljøet, seiler ofte omkring på en rund malerkost, et ukonvensjonelt fartøy som er svært vanskelig å manøvrere og som overhodet ikke er laget for dyp sjø. 

Kunstneren forteller til Mauraposten at han drev omkring i to døgn før han ble angrepet av en kjempesteinstokkbit. 

Han brukte sine siste krefter på å sette malerkosten i den åpne kjeften på monsterfisken, og ble funnet i god behold et stykke utenfor Maurabåene i går ettermiddag. 

Leonard Stokkmaur  sier han ikke har tenkt å slutte og seile og synes at sangen «Stakkars stokkmaur» overdriver episoden en del,  selv om den nå går på repeat i hans atelier på Maura.

Kammerat Erik sin julekalender :-)!!!